Gebruikersvragen (17)

Op de normale campings heeft u aan de volgende flat-jacks genoeg:

Normale camper (met 4 wielen)2 flat-jacks nodig om de 2 laagste wielen op de helling omhoog te krijgen om horizontaal te staan
Normale caravan of vouwwagen (met 2 wielen)1 flat-jack nodig om het laagste wiel op de helling omhoog te krijgen om horizontaal te staan
Grote camper (met 6 wielen, tandemasser dus)3 flat-jacks nodig
Grote caravan (met 4 wielen, tandemasser dus)2 flat-jacks nodig
Grote camper (met 6 wielen, maar dubbellucht, dus 2 wielen naast elkaar linksachter en ook 2 wielen naast elkaar rechtsachter)3 flat-jacks nodig

Als u met de camper veel wild gaat kamperen, dus niet op de campings, komt u regelmatig in een situatie dat u bij een normale camper (met 4 wielen) niet 2 flat-jacks nodig heeft, maar 3 stuks. Reden: de helling is vaak schuin in meerdere opzichten, bijvoorbeeld in de Pyreneeën of Alpen of in de ruige wouden of fjorden, en dan is omhoog krijgen van een derde wiel noodzakelijk om recht te kunnen staan. Dit geldt echter alleen voor de avonturiers die veel buiten de reguliere campings staan en extremere omstandigheden aantreffen. Normaliter heeft u met een camper aan 2 stuks flat-jack genoeg voor op de normale camping.

Antwoord: met de flat-jack kunt u uw caravan/camper/vouwwagen exact horizontaal zetten als u op een camping staat op een schuine helling. U kunt dan horizontaal slapen zonder tegen elkaar aan te rollen in bed, u heeft geen water dat in een hoek van de gootsteen blijft staan, u kunt horizontaal koken.

Antwoord: de flat-jack tilt uw voertuig maximaal 12 cm omhoog. De (ouderwetse) oprijblokken/keggen/wiggen komen meestal slechts tot 8 à 10 cm, dus u komt veel hoger met de flat-jacks dan met die klassieke “levelaars”. Dus u kunt een nog schuinere helling corrigeren met de flat-jacks. Daarmee kunt u op de voor u meest favoriete plek staan op een camping qua zon of schaduw, ook als die perfecte plek op een erg schuine helling gelegen is.

Antwoord: u kunt met de flat-jack campers optillen tot zelfs 7500 kg. Het gewicht van de meeste normale campers ligt rond 3500 kg, dus in de praktijk tilt de flat-jack praktisch alle campers, ook veel grotere, moeiteloos omhoog. Let op: per wiel tilt de flat-jack een gewicht van dus maximaal 7500 kg gedeeld door 4 wielen is 1875 kg, en dat is ruim voldoende voor vrijwel alle campers. Caravans of vouwwagens zijn meestal veel lichter en hebben meestal maar twee wielen. Ook hiervoor geldt dat u per wiel maximaal 1875 kg kunt tillen. Wat er op neerkomt dat uw caravan maximaal 3750 kg mag wegen.

Antwoord: de flat-jack is prachtig plat op te bergen als de lucht eruit is. Het formaat is 66 x 43 x 0,5 cm. Bovendien is hij opvouwbaar, dus dan is het formaat 33 x 43 x 1,0 cm. Zelfs nogmaals opvouwen van de flat-jack is mogelijk, en dan komt u op een formaat van 16,5 x 43 x 2,0 cm. Daarmee past de flat-jack zelfs in het bovenkastje van de meeste campers en caravans. Maar ook tussen of onder de stoelen opbergen is goed mogelijk. U heeft met de flat-jack dus veel meer opberg-gemak dan met de grote volumineuze klassieke oprijblokken/wiggen/keggen.

Antwoord: er gaat slechts 1,2 bar druk in de flat-jack. Dat is een kwart van wat er in een normale fietsband gaat (4 à 5 bar). Dit komt door de grote oppervlakte van het flat-jack kussen, waardoor er slechts erg weinig druk nodig is om grote gewichten zoals een camper omhoog te krijgen. Dat is het mooie van lucht. Met veel vierkante centimeters kussen tilt u gigantische gewichten omhoog.

Antwoord: nee, doordat er slechts 1,2 bar druk in hoeft, kunnen zelfs de kinderen zware campers tot 7500 kg omhoog pompen en pompt de fietspomp nog lichter bij een flat-jack dan bij een gewone fiets, waarin 4 à 5 bar druk gaat. U heeft dus ook erg weinig tegendruk op de fietspomp tijdens het pompen. Ideaal.

Antwoord: ja, u kunt met de flat-jack zelfs rechtstreeks op kiezel- en gravelcampings staan. Het materiaal polyurethaan waarvan de flat-jacks gemaakt zijn, kan daar tegen. Het is een gigantisch sterke industriële kunststof, waarmee u zelfs met een extreem zware 7500 kg camper rechtstreeks op de Spaanse gravelcampings kunt staan. Wij adviseren u echter om preventief altijd een beschermend matje onder de flat-jack te leggen als u de ondergrond niet vertrouwt. Er kunnen tussen het grind/kiezels/gravel ook wel onzichtbare stukjes glasscherf zitten. Vooral op een camping met veel jeugd wil dit nog wel eens aangetroffen worden. Beschermen is altijd beter dan niets eronder leggen!

Antwoord: altijd eerst grote stenen en eventuele rotsblokken vanzelfsprekend weghalen op de plaats waar u de flat-jack wilt neerleggen om op te rijden.

Antwoord: in de flat-jack zit een in-ventiel waarmee u hem opblaast. Dit is exact hetzelfde ventiel als in uw autoband zit, dus universeel. Met elke gewenste fietspomp, voetpomp of mini-compressor die ook op uw autoband past, kunt u dus ook uw flat-jack oppompen. Let op: vrijwel alle moderne fietspompen hebben een dubbele aansluiting. Eén voor de fietsband en één voor de autoband. Daarmee lukt het dus altijd.

Antwoord: mini-compressor is comfortabeler (minder krachtsinspanning, vooral als het warm is op het vakantieadres) maar houdt wel risico’s in. Als u wordt afgeleid tijdens het oppompen met de mini-compressor, bijvoorbeeld door een mobiele telefoon die rinkelt, dan blijft de mini-compressor gewoon doorpompen. Uiteindelijk kan de flat-jack dan uit elkaar knallen, als u de mini-compressor veel te lang laat doorpompen.

Antwoord: nee, u kunt de flat-jacks Camper Plus niet stapelen. Wel kunt u als u nog hoger wilt komen dan de 12 cm, een dikke plaat of plank van bijvoorbeeld 3 of 5 cm onder uw flat-jack leggen voordat u gaat oprijden. Daarmee houdt u de stabiliteit optimaal en creëert u toch extra hoogte. Om zodoende nog schuinere hellingen te kunnen overwinnen bij het horizontaal zetten.

Antwoord: ja, dat kan. Dit zijn niet de flat-jacks Camper Plus die wij verkopen, maar de flat-jacks Camper. Die flat-jacks Camper versies hebben slechts een maximale hoogte van 6 cm en kunnen wel gestapeld worden (maximaal 2 op elkaar). Met 2 stuks flat-jack Camper bereikt u dus 2×6=12 cm, wat u met 1 flat-jack Camper Plus van 12 cm hoogte ook direct al bereikt. De prijs van 2 keer flat-jack Camper ligt bijna dubbel zo hoog als één flat-jack Camper Plus. Daarom bieden wij alleen die flat-jack Camper Plus aan, omdat dit de meest efficiënte versie is.

Antwoord: de oprijblokken/wiggen/keggen zijn inderdaad al sinds mensenheugenis op de markt, al meer dan 50 jaar. De flat-jack is eigenlijk het eerste moderne alternatief dat vele voordelen biedt:

 1. Grootste voordeel: plat oprijden en nooit meer omhoog het blok op moeten rijden.
 2. Tweede voordeel van de flat-jack: veel nauwkeuriger levelen, zelfs tot op de millimeter nauwkeurig, want de flat-jack werkt met lucht en u hoeft de flat-jack alleen maar in hoogte te stellen.
 3. Derde voordeel: de flat-jack ligt altijd ineens goed, en u hoeft niet meer opnieuw eraf en dan weer proberen zoals met de oprijblokken. U rijdt op de platte flat-jack en stelt de hoogte naar uw wens, en klaar!
 4. Vierde voordeel: door de grotere oppervlakte van de flat-jack blijft hij op de blubber/drassige ondergrond liggen, in plaats van de wegzakkende oprijblokken die u moet uitgraven. Bij de flat-jacks is uitgraven niet meer nodig. Ook rijdt u er makkelijker vanaf in de natte omstandigheden, want de flat-jack is 66 cm lang dus u heeft een lange aanloop om uw voertuig op gang te brengen bij het afrijden uit de blubber/drassige ondergrond.

Antwoord: een eenvoudig schuimen matje (waarmee u op uw knieën de tuin doet) van de bouwmarkt, die heel licht van gewicht is, voldoet al prima in de meeste gevallen op de normale campings. Gaat u nu vaak buiten de reguliere campings kamperen, dus de bergen in, de fjorden, op rotsachtige ondergronden, etc. dan is een dikkere beschermende mat verstandig: veel avonturiers zijn dol op de flexibele flat-jack en leggen een dikke klassieke kokosmat of een houten of metalen plaatje onder de flat-jack ter bescherming, als er extremere omstandigheden zijn qua ondergrond zoals takken, boomstronken, stenen, keien, etc. Haal die stenen, etc. wel zoveel mogelijk weg of ga daar niet op staan met uw voertuig als uw gezonde kampeerders-verstand u zegt dat het te extreem is.

Antwoord: Nooit op en afrijden met een volle flat-jack. Als u dit wel doet kan dat uw flat-jack beschadigen. Dit valt nooit onder de garantie. Alleen oprijden en afrijden van een platte flat-jack dus!

Antwoord: De gebruiksaanwijzing wordt of is als download link samen met uw factuur in de bevestingsmail bij uw aankoop beschikbaar gesteld. Heeft u deze mail niet meer beschikbaar dan kunt u een verzoek doen via het contact formulier om alsnog een extra gebruiksaanwijzing toegezonden te krijgen.

Veel vragen van caravangebruikers zullen beantwoord worden in onderstaand filmpje.
Deze wijkt iets af van het gebruik bij een camper. (U kunt het filmpje fullscreen afspelen door op het meest rechtse icoontje te drukken.)

Flat-jack.nl
Flat-jack.nl bandenkussen

Garantie (6)

Antwoord: alleen als u de flat-jacks rechtstreeks bij ons of bij één van onze officiële flat-jack dealers koopt heeft u 2 jaar fabrieksgarantie op uw flat-jacks. Op elders gekochte flat-jacks geven wij geen garantie en voeren wij ook geen garantie uit. Wij zijn exclusief importeur voor de flat-jack fabriek in de landen Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk, maar wij leveren de flat-jack bij bestelling via onze webshop ook aan alle klanten in alle andere landen. Verzending wereldwijd. U krijgt bij ons een officiële BTW-factuur en fabrieksgarantiebewijs voor 2 jaar.

Antwoord: Zorg er altijd voor dat de camper/caravan/vouwwagen exact op het midden van de flat-jack staat, zowel in de lengte als in de breedte. Als dit niet het geval is, wordt de lasnaad aan één kant veel meer belast dan aan een andere kant. Het gevolg kan zijn dat de flat-jack open scheurt langs de lasnaad. Dit valt niet onder de garantie, want u dient volgens de gebruiksaanwijzing te handelen en de camper/caravan/auto exact op het midden te zetten. Het open scheuren op een lasnaad duidt erop dat de flat-jack of te veel is opgepompt (boven het maximum van 1,2 bar) of dat het voertuig niet gecentreerd op de flat-jack stond. In beide gevallen heeft u geen recht op garantie.

Wij vinden het jammer dat u dit is overkomen. Daarom willen wij als importeur, na overlegging van uw flat-jack factuur, u een passend aanbod doen. U kunt ons benaderen via het contact formulier.

Antwoord: Het kan gebeuren dat bij te snel leeg laten lopen van de flat-jacks de lucht door het grote campergewicht of caravan-/vouwwagen-gewicht geforceerd te snel door het kleine out-ventielgat wordt geperst. Hierdoor worden de in de flat-jack aanwezige tussenschotten (luchtkamers) onder druk gezet.. Met als gevolg dat die tussenschotten verplaatsen of gedeeltelijk rechtop gaan staan, waardoor de flat-jack niet meer nagenoeg plat is op te bergen. Opblazen gaat gewoon goed en de flat-jack blijft gewoon functioneren in dat geval, maar plat opbergen kan dan meestal niet meer. Houdt u zich dus aan de gebruiksaanwijzing en laat de flat-jack langzaam leeg lopen (dus niet het out-ventieldopje er ineens volledig afdraaien). Zowel bij het levelen (horizontaal zetten) als bij het volledig leeg laten lopen na afloop van het kamperen de flat-jacks dus altijd langzaam leeg laten lopen. Heeft u flat-jacks die niet meer helemaal plat kunnen worden opgeborgen, dan valt dit niet onder de garantie!

Helaas valt schade die ontstaat door het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing buiten de garantie. Het schoonmaken van de grond onder de flat-jack staat duidelijk in de gebruiksaanwijzing, en helaas valt schade die ontstaat door het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing buiten de garantie.

Wij vinden het jammer dat u dit is overkomen. Daarom willen wij als importeur, na overlegging van uw flat-jack factuur, u een passend aanbod doen. U kunt ons benaderen via het contact formulier.

Antwoord: Voor flat-jacks die u elders heeft aangekocht (bijvoorbeeld in het buitenland of via parallelle import) kunt u geen garantiebewijs bij ons aanvragen. De garantie dient u dan ook te regelen met het bedrijf waar u ze heeft gekocht.

Garantie op een flat-jack geldt alleen als u de flat-jack rechtstreeks koopt bij ons als importeur van flat-jack of bij één van onze officiële flat-jack dealers.
Doet u een garantieclaim bij het bedrijf waar u de flat-jack heeft gekocht en u komt er niet uit met hun, dan kunnen wij u een passend aanbod doen om de kapotte flat-jack te vervangen. Benader ons dan via ons contact formulier. Zorg er wel voor dat u een bon of factuur van de andere verkoper heeft, want alleen dan kunnen wij u een passend aanbod doen.

Dat komt inderdaad voor als u de flat-jack gekocht heeft via andere kanalen dan via ons als importeur van flat-jack. In dat geval kunt u geen garantie bij ons claimen, maar alleen bij die leverancier waar u de flat-jacks gekocht heeft. Wij kunnen als importeur die garantie helaas niet overnemen. Daarom waarschuwen wij ook voor parallelle import door handelaren, om daar niet te kopen. Garantie en productkennis van de flat-jack is bij die kanalen beperkt of niet aanwezig. U krijgt daar ook vaak flat-jacks van 6 cm hoog in plaats van 12 cm, zonder dat men u dat vertelt.

ONZE TIP: koopt u de flat-jacks gewoon rechtstreeks bij ons als importeur, dan bent u zeker van een goede en officiële fabrieksgarantie op uw flat-jack bandenkussens!

Flat-jack.nl bandenkussen

Bestellen (2)

Na ontvangst van uw betaling is de levertijd in Nederland 1 werkdag, en in België/Frankrijk plus de rest van Europa is de levertijd 2 à 3 dagen. Buiten Europa: reken met 1 week levertijd.

De flat-jacks kunt u alleen rechtstreeks via onze website www.flat-jack.nl of www.flat-jack.be bestellen. Alternatief is aankoop in onze beursstand, waar wij demonstraties verzorgen als importeur van flat-jack met onze bekende classic oranje Mercedes buscamper.

Wij staan onder andere op:

 • de Caravana in januari in Leeuwarden
 • de 4 jaarlijkse SVR-beurzen in januari en februari
 • de CamperExpo in Houten in maart
 • de Caravan en Kampeerbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht in oktober

U kunt de flat-jacks dan op de beurzen direct kopen (pinautomaat aanwezig) en meenemen naar huis, zolang de voorraad strekt.

Flat-jack.nl
Gebruikersvragen

Gebruikersvragen (17)

Op de normale campings heeft u aan de volgende flat-jacks genoeg:

Normale camper (met 4 wielen)2 flat-jacks nodig om de 2 laagste wielen op de helling omhoog te krijgen om horizontaal te staan
Normale caravan of vouwwagen (met 2 wielen)1 flat-jack nodig om het laagste wiel op de helling omhoog te krijgen om horizontaal te staan
Grote camper (met 6 wielen, tandemasser dus)3 flat-jacks nodig
Grote caravan (met 4 wielen, tandemasser dus)2 flat-jacks nodig
Grote camper (met 6 wielen, maar dubbellucht, dus 2 wielen naast elkaar linksachter en ook 2 wielen naast elkaar rechtsachter)3 flat-jacks nodig

Als u met de camper veel wild gaat kamperen, dus niet op de campings, komt u regelmatig in een situatie dat u bij een normale camper (met 4 wielen) niet 2 flat-jacks nodig heeft, maar 3 stuks. Reden: de helling is vaak schuin in meerdere opzichten, bijvoorbeeld in de Pyreneeën of Alpen of in de ruige wouden of fjorden, en dan is omhoog krijgen van een derde wiel noodzakelijk om recht te kunnen staan. Dit geldt echter alleen voor de avonturiers die veel buiten de reguliere campings staan en extremere omstandigheden aantreffen. Normaliter heeft u met een camper aan 2 stuks flat-jack genoeg voor op de normale camping.

Antwoord: met de flat-jack kunt u uw caravan/camper/vouwwagen exact horizontaal zetten als u op een camping staat op een schuine helling. U kunt dan horizontaal slapen zonder tegen elkaar aan te rollen in bed, u heeft geen water dat in een hoek van de gootsteen blijft staan, u kunt horizontaal koken.

Antwoord: de flat-jack tilt uw voertuig maximaal 12 cm omhoog. De (ouderwetse) oprijblokken/keggen/wiggen komen meestal slechts tot 8 à 10 cm, dus u komt veel hoger met de flat-jacks dan met die klassieke “levelaars”. Dus u kunt een nog schuinere helling corrigeren met de flat-jacks. Daarmee kunt u op de voor u meest favoriete plek staan op een camping qua zon of schaduw, ook als die perfecte plek op een erg schuine helling gelegen is.

Antwoord: u kunt met de flat-jack campers optillen tot zelfs 7500 kg. Het gewicht van de meeste normale campers ligt rond 3500 kg, dus in de praktijk tilt de flat-jack praktisch alle campers, ook veel grotere, moeiteloos omhoog. Let op: per wiel tilt de flat-jack een gewicht van dus maximaal 7500 kg gedeeld door 4 wielen is 1875 kg, en dat is ruim voldoende voor vrijwel alle campers. Caravans of vouwwagens zijn meestal veel lichter en hebben meestal maar twee wielen. Ook hiervoor geldt dat u per wiel maximaal 1875 kg kunt tillen. Wat er op neerkomt dat uw caravan maximaal 3750 kg mag wegen.

Antwoord: de flat-jack is prachtig plat op te bergen als de lucht eruit is. Het formaat is 66 x 43 x 0,5 cm. Bovendien is hij opvouwbaar, dus dan is het formaat 33 x 43 x 1,0 cm. Zelfs nogmaals opvouwen van de flat-jack is mogelijk, en dan komt u op een formaat van 16,5 x 43 x 2,0 cm. Daarmee past de flat-jack zelfs in het bovenkastje van de meeste campers en caravans. Maar ook tussen of onder de stoelen opbergen is goed mogelijk. U heeft met de flat-jack dus veel meer opberg-gemak dan met de grote volumineuze klassieke oprijblokken/wiggen/keggen.

Antwoord: er gaat slechts 1,2 bar druk in de flat-jack. Dat is een kwart van wat er in een normale fietsband gaat (4 à 5 bar). Dit komt door de grote oppervlakte van het flat-jack kussen, waardoor er slechts erg weinig druk nodig is om grote gewichten zoals een camper omhoog te krijgen. Dat is het mooie van lucht. Met veel vierkante centimeters kussen tilt u gigantische gewichten omhoog.

Antwoord: nee, doordat er slechts 1,2 bar druk in hoeft, kunnen zelfs de kinderen zware campers tot 7500 kg omhoog pompen en pompt de fietspomp nog lichter bij een flat-jack dan bij een gewone fiets, waarin 4 à 5 bar druk gaat. U heeft dus ook erg weinig tegendruk op de fietspomp tijdens het pompen. Ideaal.

Antwoord: ja, u kunt met de flat-jack zelfs rechtstreeks op kiezel- en gravelcampings staan. Het materiaal polyurethaan waarvan de flat-jacks gemaakt zijn, kan daar tegen. Het is een gigantisch sterke industriële kunststof, waarmee u zelfs met een extreem zware 7500 kg camper rechtstreeks op de Spaanse gravelcampings kunt staan. Wij adviseren u echter om preventief altijd een beschermend matje onder de flat-jack te leggen als u de ondergrond niet vertrouwt. Er kunnen tussen het grind/kiezels/gravel ook wel onzichtbare stukjes glasscherf zitten. Vooral op een camping met veel jeugd wil dit nog wel eens aangetroffen worden. Beschermen is altijd beter dan niets eronder leggen!

Antwoord: altijd eerst grote stenen en eventuele rotsblokken vanzelfsprekend weghalen op de plaats waar u de flat-jack wilt neerleggen om op te rijden.

Antwoord: in de flat-jack zit een in-ventiel waarmee u hem opblaast. Dit is exact hetzelfde ventiel als in uw autoband zit, dus universeel. Met elke gewenste fietspomp, voetpomp of mini-compressor die ook op uw autoband past, kunt u dus ook uw flat-jack oppompen. Let op: vrijwel alle moderne fietspompen hebben een dubbele aansluiting. Eén voor de fietsband en één voor de autoband. Daarmee lukt het dus altijd.

Antwoord: mini-compressor is comfortabeler (minder krachtsinspanning, vooral als het warm is op het vakantieadres) maar houdt wel risico’s in. Als u wordt afgeleid tijdens het oppompen met de mini-compressor, bijvoorbeeld door een mobiele telefoon die rinkelt, dan blijft de mini-compressor gewoon doorpompen. Uiteindelijk kan de flat-jack dan uit elkaar knallen, als u de mini-compressor veel te lang laat doorpompen.

Antwoord: nee, u kunt de flat-jacks Camper Plus niet stapelen. Wel kunt u als u nog hoger wilt komen dan de 12 cm, een dikke plaat of plank van bijvoorbeeld 3 of 5 cm onder uw flat-jack leggen voordat u gaat oprijden. Daarmee houdt u de stabiliteit optimaal en creëert u toch extra hoogte. Om zodoende nog schuinere hellingen te kunnen overwinnen bij het horizontaal zetten.

Antwoord: ja, dat kan. Dit zijn niet de flat-jacks Camper Plus die wij verkopen, maar de flat-jacks Camper. Die flat-jacks Camper versies hebben slechts een maximale hoogte van 6 cm en kunnen wel gestapeld worden (maximaal 2 op elkaar). Met 2 stuks flat-jack Camper bereikt u dus 2×6=12 cm, wat u met 1 flat-jack Camper Plus van 12 cm hoogte ook direct al bereikt. De prijs van 2 keer flat-jack Camper ligt bijna dubbel zo hoog als één flat-jack Camper Plus. Daarom bieden wij alleen die flat-jack Camper Plus aan, omdat dit de meest efficiënte versie is.

Antwoord: de oprijblokken/wiggen/keggen zijn inderdaad al sinds mensenheugenis op de markt, al meer dan 50 jaar. De flat-jack is eigenlijk het eerste moderne alternatief dat vele voordelen biedt:

 1. Grootste voordeel: plat oprijden en nooit meer omhoog het blok op moeten rijden.
 2. Tweede voordeel van de flat-jack: veel nauwkeuriger levelen, zelfs tot op de millimeter nauwkeurig, want de flat-jack werkt met lucht en u hoeft de flat-jack alleen maar in hoogte te stellen.
 3. Derde voordeel: de flat-jack ligt altijd ineens goed, en u hoeft niet meer opnieuw eraf en dan weer proberen zoals met de oprijblokken. U rijdt op de platte flat-jack en stelt de hoogte naar uw wens, en klaar!
 4. Vierde voordeel: door de grotere oppervlakte van de flat-jack blijft hij op de blubber/drassige ondergrond liggen, in plaats van de wegzakkende oprijblokken die u moet uitgraven. Bij de flat-jacks is uitgraven niet meer nodig. Ook rijdt u er makkelijker vanaf in de natte omstandigheden, want de flat-jack is 66 cm lang dus u heeft een lange aanloop om uw voertuig op gang te brengen bij het afrijden uit de blubber/drassige ondergrond.

Antwoord: een eenvoudig schuimen matje (waarmee u op uw knieën de tuin doet) van de bouwmarkt, die heel licht van gewicht is, voldoet al prima in de meeste gevallen op de normale campings. Gaat u nu vaak buiten de reguliere campings kamperen, dus de bergen in, de fjorden, op rotsachtige ondergronden, etc. dan is een dikkere beschermende mat verstandig: veel avonturiers zijn dol op de flexibele flat-jack en leggen een dikke klassieke kokosmat of een houten of metalen plaatje onder de flat-jack ter bescherming, als er extremere omstandigheden zijn qua ondergrond zoals takken, boomstronken, stenen, keien, etc. Haal die stenen, etc. wel zoveel mogelijk weg of ga daar niet op staan met uw voertuig als uw gezonde kampeerders-verstand u zegt dat het te extreem is.

Antwoord: Nooit op en afrijden met een volle flat-jack. Als u dit wel doet kan dat uw flat-jack beschadigen. Dit valt nooit onder de garantie. Alleen oprijden en afrijden van een platte flat-jack dus!

Antwoord: De gebruiksaanwijzing wordt of is als download link samen met uw factuur in de bevestingsmail bij uw aankoop beschikbaar gesteld. Heeft u deze mail niet meer beschikbaar dan kunt u een verzoek doen via het contact formulier om alsnog een extra gebruiksaanwijzing toegezonden te krijgen.

Veel vragen van caravangebruikers zullen beantwoord worden in onderstaand filmpje.
Deze wijkt iets af van het gebruik bij een camper. (U kunt het filmpje fullscreen afspelen door op het meest rechtse icoontje te drukken.)

Flat-jack.nl
Flat-jack.nl bandenkussen
Garantie

Garantie (6)

Antwoord: alleen als u de flat-jacks rechtstreeks bij ons of bij één van onze officiële flat-jack dealers koopt heeft u 2 jaar fabrieksgarantie op uw flat-jacks. Op elders gekochte flat-jacks geven wij geen garantie en voeren wij ook geen garantie uit. Wij zijn exclusief importeur voor de flat-jack fabriek in de landen Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk, maar wij leveren de flat-jack bij bestelling via onze webshop ook aan alle klanten in alle andere landen. Verzending wereldwijd. U krijgt bij ons een officiële BTW-factuur en fabrieksgarantiebewijs voor 2 jaar.

Antwoord: Zorg er altijd voor dat de camper/caravan/vouwwagen exact op het midden van de flat-jack staat, zowel in de lengte als in de breedte. Als dit niet het geval is, wordt de lasnaad aan één kant veel meer belast dan aan een andere kant. Het gevolg kan zijn dat de flat-jack open scheurt langs de lasnaad. Dit valt niet onder de garantie, want u dient volgens de gebruiksaanwijzing te handelen en de camper/caravan/auto exact op het midden te zetten. Het open scheuren op een lasnaad duidt erop dat de flat-jack of te veel is opgepompt (boven het maximum van 1,2 bar) of dat het voertuig niet gecentreerd op de flat-jack stond. In beide gevallen heeft u geen recht op garantie.

Wij vinden het jammer dat u dit is overkomen. Daarom willen wij als importeur, na overlegging van uw flat-jack factuur, u een passend aanbod doen. U kunt ons benaderen via het contact formulier.

Antwoord: Het kan gebeuren dat bij te snel leeg laten lopen van de flat-jacks de lucht door het grote campergewicht of caravan-/vouwwagen-gewicht geforceerd te snel door het kleine out-ventielgat wordt geperst. Hierdoor worden de in de flat-jack aanwezige tussenschotten (luchtkamers) onder druk gezet.. Met als gevolg dat die tussenschotten verplaatsen of gedeeltelijk rechtop gaan staan, waardoor de flat-jack niet meer nagenoeg plat is op te bergen. Opblazen gaat gewoon goed en de flat-jack blijft gewoon functioneren in dat geval, maar plat opbergen kan dan meestal niet meer. Houdt u zich dus aan de gebruiksaanwijzing en laat de flat-jack langzaam leeg lopen (dus niet het out-ventieldopje er ineens volledig afdraaien). Zowel bij het levelen (horizontaal zetten) als bij het volledig leeg laten lopen na afloop van het kamperen de flat-jacks dus altijd langzaam leeg laten lopen. Heeft u flat-jacks die niet meer helemaal plat kunnen worden opgeborgen, dan valt dit niet onder de garantie!

Helaas valt schade die ontstaat door het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing buiten de garantie. Het schoonmaken van de grond onder de flat-jack staat duidelijk in de gebruiksaanwijzing, en helaas valt schade die ontstaat door het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing buiten de garantie.

Wij vinden het jammer dat u dit is overkomen. Daarom willen wij als importeur, na overlegging van uw flat-jack factuur, u een passend aanbod doen. U kunt ons benaderen via het contact formulier.

Antwoord: Voor flat-jacks die u elders heeft aangekocht (bijvoorbeeld in het buitenland of via parallelle import) kunt u geen garantiebewijs bij ons aanvragen. De garantie dient u dan ook te regelen met het bedrijf waar u ze heeft gekocht.

Garantie op een flat-jack geldt alleen als u de flat-jack rechtstreeks koopt bij ons als importeur van flat-jack of bij één van onze officiële flat-jack dealers.
Doet u een garantieclaim bij het bedrijf waar u de flat-jack heeft gekocht en u komt er niet uit met hun, dan kunnen wij u een passend aanbod doen om de kapotte flat-jack te vervangen. Benader ons dan via ons contact formulier. Zorg er wel voor dat u een bon of factuur van de andere verkoper heeft, want alleen dan kunnen wij u een passend aanbod doen.

Dat komt inderdaad voor als u de flat-jack gekocht heeft via andere kanalen dan via ons als importeur van flat-jack. In dat geval kunt u geen garantie bij ons claimen, maar alleen bij die leverancier waar u de flat-jacks gekocht heeft. Wij kunnen als importeur die garantie helaas niet overnemen. Daarom waarschuwen wij ook voor parallelle import door handelaren, om daar niet te kopen. Garantie en productkennis van de flat-jack is bij die kanalen beperkt of niet aanwezig. U krijgt daar ook vaak flat-jacks van 6 cm hoog in plaats van 12 cm, zonder dat men u dat vertelt.

ONZE TIP: koopt u de flat-jacks gewoon rechtstreeks bij ons als importeur, dan bent u zeker van een goede en officiële fabrieksgarantie op uw flat-jack bandenkussens!

Flat-jack.nl bandenkussen
Bestellen

Bestellen (2)

Na ontvangst van uw betaling is de levertijd in Nederland 1 werkdag, en in België/Frankrijk plus de rest van Europa is de levertijd 2 à 3 dagen. Buiten Europa: reken met 1 week levertijd.

De flat-jacks kunt u alleen rechtstreeks via onze website www.flat-jack.nl of www.flat-jack.be bestellen. Alternatief is aankoop in onze beursstand, waar wij demonstraties verzorgen als importeur van flat-jack met onze bekende classic oranje Mercedes buscamper.

Wij staan onder andere op:

 • de Caravana in januari in Leeuwarden
 • de 4 jaarlijkse SVR-beurzen in januari en februari
 • de CamperExpo in Houten in maart
 • de Caravan en Kampeerbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht in oktober

U kunt de flat-jacks dan op de beurzen direct kopen (pinautomaat aanwezig) en meenemen naar huis, zolang de voorraad strekt.

Flat-jack.nl
Back to top