Flat-jack banden beschermingsset

Deze flat-jack banden beschermingsset bestaat uit vier bandenkussens, die ontwikkeld zijn voor oldtimers, youngtimers en sportwagens die langdurig stilstaan in bijvoorbeeld de winterstalling, in een klassiekercollectie of in de klassieker showroom.

1. Waarom flat-jacks gebruiken voor de winterstalling?

Veel oldtimers en sportwagens worden gedurende de herfst/winter-periode binnen gestald in een schuur of garage, vaak voor langere tijd (meestal van oktober t/m maart dus al gauw zo’n 6 maanden). Vaak krijgen deze stallingsauto’s afgeplatte banden op het deel van de band dat langdurig op 1 plaats op de grond staat. De auto staat normaliter met ongeveer 10% van het bandoppervlak/bandomtrek direct op de grond (zie eerste afbeelding) en raakt door het hoge voertuiggewicht dan afgeplat.

Band rechtstreeks op de grond: 10% contactoppervlak, dus veel voertuiggewicht op een klein deel van de band, en dus afplatting op dat punt van de band.

Om die afgeplatte banden te voorkómen zijn er speciale flat-jacks voor de winterstalling van oldtimers en sportwagens. Met de flat-jacks staan de banden op ongeveer 25 à 30% van het bandoppervlak ondersteund, en daarmee is afplatting uitgesloten: zie tweede afbeelding.

Band ondersteund door de flat-jack: 25 à 30% contactoppervlak, dus het voertuiggewicht wordt verdeeld over een veel groter deel van de band, dus afplatting van de band is met de flat-jack onmogelijk!

Een setje nieuwe banden kopen is namelijk erg duur (dit kan oplopen tot 500 à 2000 euro per bandenset voor sportwagens), en met de flat-jacks tijdens de winterstalling onder uw banden, kunt u al snel een dure set nieuwe banden uitsparen. U heeft de flat-jacks dus snel terugverdiend, want een nieuwe bandenset is al gauw duurder dan een setje flat-jacks, die u jarenlang kunt gebruiken.

Ook houden de flat-jacks uw voertuig van de koude grond/vloer af, zodat de kwaliteit van uw banden, keurig in de flat-jacks rustend, niet door kou of sneeuw of ijs wordt bedreigd.

Flat-jack.nl bandenkussen oldtimer
Flat-jack.nl bandenkussen
2. In welke maten zijn onze Flat-jacks banden beschermingssets verkrijgbaar?

De flat-jack banden beschermingsset is verkrijgbaar in drie maten: Small, Medium en Large.

 • Small: tot bandenbreedte 195 mm
 • Medium: tot bandenbreedte 255 mm
 • Large: tot bandenbreedte 345 mm

Voorbeeld: als op uw banden staat 195 65 14, dan is uw bandenbreedte 195 mm en kunt u dus nog net de maat Small gebruiken voor de winterstalling van uw auto.

3. Nuttige tips bij de keuze van de breedtemaat Flat-Jacks

Tip 1: soms is de bandenbreedte van de banden op uw vooras kleiner dan de bandenbreedte van de banden op uw achteras, dus altijd alle vier uw banden checken en aan de hand daarvan de gewenste flat-jacks bestellen. Neemt u dan altijd 4 flat-jacks in dezelfde maat, dus voor de breedste banden, dat zijn meestal de banden op de achteras (zijn soms breder dan die op de vooras).

Tip 2: als u regelmatig van auto wisselt, dan adviseren wij u om altijd 4 stuks flat-jack Large te nemen, want die passen altijd, ook voor een eventuele toekomstige wagen met bredere banden dan uw huidige wagen.


Direct bestellen

 • Flat-jack banden beschermingsset – 4 stuks

  Flat-jack banden beschermingsset – 4 stuks

  Deze flat-jack banden beschermingsset voorkomt platte kanten op uw banden. Deze zogenaamde platte kanten (ook wel vierkante wielen genoemd) worden veroorzaakt door lokale belasting van de band gedurende lange periodes in de winterstalling of in de showroom en kan uw rijplezier, door trillingen, beïnvloeden. Flat-jack verlengt de levensduur van uw autobanden.De flat-jacks voor de winterstalling van oldtimers, youngtimers en sportwagens zijn verkrijgbaar in drie maten:Small: tot bandenbreedte 195 mm Medium: tot bandenbreedte 255 mm Large: tot bandenbreedte 345 mmVoorbeeld: als op uw banden staat 195 65 14, dan is uw bandenbreedte 195 mm en kunt u dus nog net de maat Small gebruiken.
  396,00476,00 incl. BTW

Betaalmethoden

Betaling van de flat-jack kunt u eenvoudig doen met uw gewenste betaalmethode:

 • Ideal (alle Nederlandse banken zoals ABN Amro Bank, ASN bank, ING Bank, Knab, Rabobank, Regiobank, SNS Bank, Triodos bank, etc.)
 • credit cards (ViSA, Mastercard, American Express, CartaSi, CB Cartes Bancaires)
 • Bancontact
 • Sofortbanking
 • SEPA
 • PayPal
 • Apple Pay
 • KBC/CBC Payment button
 • Belfius Direct Net
 • Przelewy24
 • MyBank
Betaalmethodes_mollie_flat-jack.nl
Back to top