Wat zijn de voordelen van de flat-jack ten opzichte van mijn klassieke oprijblokken/wiggen/keggen die ik al 30 jaar gebruik en waar mijn vrouw zo’n hekel aan heeft?

Antwoord: de oprijblokken/wiggen/keggen zijn inderdaad al sinds mensenheugenis op de markt, al meer dan 50 jaar. De flat-jack is eigenlijk het eerste moderne alternatief dat vele voordelen biedt:

  1. Grootste voordeel: plat oprijden en nooit meer omhoog het blok op moeten rijden.
  2. Tweede voordeel van de flat-jack: veel nauwkeuriger levelen, zelfs tot op de millimeter nauwkeurig, want de flat-jack werkt met lucht en u hoeft de flat-jack alleen maar in hoogte te stellen.
  3. Derde voordeel: de flat-jack ligt altijd ineens goed, en u hoeft niet meer opnieuw eraf en dan weer proberen zoals met de oprijblokken. U rijdt op de platte flat-jack en stelt de hoogte naar uw wens, en klaar!
  4. Vierde voordeel: door de grotere oppervlakte van de flat-jack blijft hij op de blubber/drassige ondergrond liggen, in plaats van de wegzakkende oprijblokken die u moet uitgraven. Bij de flat-jacks is uitgraven niet meer nodig. Ook rijdt u er makkelijker vanaf in de natte omstandigheden, want de flat-jack is 66 cm lang dus u heeft een lange aanloop om uw voertuig op gang te brengen bij het afrijden uit de blubber/drassige ondergrond.
Back to top