Gebruiksaanwijzing - Klaar in 4 stappen

1. Ondergrond controleren en scherpe voorwerpen verwijderen:

Als eerste maakt u de ondergrond waarop u de flat-jacks neerlegt, goed schoon en zoveel mogelijk gelijk. Handig is om scherpe stenen/kiezels/rotsen te verwijderen, die uw flat-jack bandenkussen zouden kunnen doorboren (hoewel de flat-jack heel sterk is en geproduceerd wordt door een Duits bedrijf in de regio München die veel onderdelen levert aan de fabrieken van top-automerken Mercedes, Audi, BMW en Porsche!).

Wij adviseren u om, als u op een gravel/grind/stenen camping staat, een dikke massieve mat of plaat te gebruiken onder uw flat-jack, zodat de puntige stenen/rotsen in de mat/plaat prikken en niet in uw flat-jack bandenkussen. Maar verwijderen van de puntige stenen/rotsen/etc. is natuurlijk het beste! Vanzelfsprekend is het staan op puntige ondergronden op uw eigen risico en wordt dit niet gedekt door de fabrieksgarantie, net zoals een lekke band van een auto door een spijker op de weg ook niet gedekt wordt door de fabrieksgarantie van de bandenfabrikant. Dus zorgt u altijd zelf goed voor het schoonmaken van de ondergrond waarop u uw flat-jack bandenkussen neerlegt op de kampeerplaats en elders. Dan beschermt u uw eigen investering in de flat-jack bandenkussens!

Flat-jack.nl2. Oprijden:

U legt de nu nog lege (onopgeblazen) flat-jack bandenkussens in de lengterichting pal voor uw wielen die u omhoog wilt krijgen. Schuift u de bandenkussens goed aan tot tegen het wiel. Vervolgens rijdt u uw voertuig op het dan nog lege flat-jack bandenkussen totdat het voertuig precies op het midden van het lege bandenkussen staat (zie foto).

flat-jack.nl3. Oppompen:

Pas dan pompt u de flat-jacks op met een hand/voetpomp (met auto-ventiel aansluiting) of compressor (met auto-ventiel aansluiting), want er zitten auto-ventielen op het flat-jack bandenkussen. U kunt zo’n pomp of compressor kopen in elke automaterialenzaak bij u in de buurt. Ons advies is: neem een compacte versie voetpomp of compressor, handig bij het opbergen, en één met een meter erop die aangeeft hoeveel bar u erin heeft gepompt, want de flat-jack Camper Plus kan tot maximaal 1,2 bar worden opgeblazen!

 

www.flat-jack.fr4. Klaar:

Zodra de flat-jack bandenkussens zijn opgeblazen, wordt het gewicht van het voertuig veel beter verdeeld over de band dus wordt die band veel minder snel vierkant.

Op de camping kunt u naar behoefte de caravan of camper via het out-ventiel weer gemakkelijk laten zakken in hoogte om hem waterpas te zetten (simpel via het out-ventiel dat u met de hand kunt losdraaien) laten leeglopen totdat u op de millimeter nauwkeurig waterpas staat met uw caravan of camper. Bijzonder eenvoudig en zeer gemakkelijk in het gebruik!

flat-jack.nl

Back to top